DİVA-SEN’DE YOĞUN MESAİ, GÜÇLÜ İSTİŞARE, KARARLI MÜCADELE
DİVA-SEN Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantımızı, Genel Merkez Hukuk Müşavirimiz Av. Abdullah Gevher’in de katılımıyla verimli bir şekilde gerçekleştirdik.
Toplantımızda, vekil olarak görev yapan din görevlilerimizin uzun süredir yakından takip ettiğimiz 2/3 maaş uygulamasına ilişkin dava sürecinin son durumu ayrıntılı olarak değerlendirildi. Hukuk Müşavirimiz, istinaf mahkemesi kararının vekil personelimiz lehine onandığını ve gelinen hukuki aşama hakkında Yönetim Kurulumuza kapsamlı bilgi sundu.
DİVA-SEN olarak bu süreci, vekil personelimizin hiçbir avukatlık ücreti ödemesine gerek kalmadan, sendikamızın hukuki desteğiyle titizlikle takip etmeye devam ediyoruz. Çünkü sendikacılığı yalnızca açıklama yapmak değil; üyemizin hakkını mahkeme salonlarında da sonuna kadar savunmak olarak görüyoruz.
Toplantımızın bir diğer önemli gündem maddesi ise önümüzdeki döneme ilişkin teşkilat çalışmalarımız oldu. Yönetim Kurulumuz tarafından önümüzdeki bir aylık faaliyet takvimi ayrıntılı şekilde planlanırken; Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilecek üye buluşmaları, kurum ziyaretleri, istişare toplantıları, teşkilat çalışmaları ve saha programları karara bağlandı.
Her ilde daha güçlü teşkilat, her ilçede daha etkin temsil, her üyeye daha yakın bir sendikal anlayış hedefiyle yeni dönem yol haritamız oluşturuldu.
DİVA-SEN; masa başında değil, sahada büyüyen; sorunları erteleyen değil çözen; üyelerinin hakkını hem masada hem mahkemede kararlılıkla savunan bir sendikadır.
Çalışıyoruz… Üretiyoruz… Hukuki mücadelemizi sürdürüyor, teşkilatımızı güçlendiriyor ve Diyanet personelinin sesi olmaya kararlılıkla devam ediyoruz.








